Ons bedrijf » Safer Together
Share:

Toyota Material Handling Europe en EU-OSHA staan samen in voor de promotie van veilig onderhoud in Europa 

Gezondheid en veiligheid zijn voor Toyota Material Handling cruciaal om een duurzame, betrouwbare zakenpartner te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Met Toyota Material Handling zijn klanten, medewerkers, aandeelhouders, zakenpartners en de wereldgemeenschap samen veiliger.

Samen veiliger in onze fabrieken

Toyota Material Handling Europe streeft onvermoeibaar naar verbetering van de werkomgeving voor zijn personeel. De drie fabrieken van ons bedrijf (in Ancenis, Bologna en Mjölby) zijn allemaal OHSAS 18001-gecertificeerd. Mede dankzij deze ‘reeks beoordelingen ten aanzien van veiligheid en gezondheid op het werk via gezondheids- beheersystemen’ zijn organisaties in staat de gezondheids- en veiligheidsrisico’s te beheersen.

Onderdeel van de interne veiligheidsinitiatieven is de implementatie van een Safety Dojo (‘dojo’ is het Japanse woord voor ‘school’) in elk van de drie fabrieken. Meer dan 2.250 arbeiders hebben inmiddels training gekregen op het gebied van risicobeoordeling, veilig apparatuurgebruik en het omgaan met gevaarlijke producten.

Dankzij het unieke Toyota Production System (TPS) levert Toyota Material Handling Europe alleen datgene wat op een bepaald moment nodig is, waardoor zware en onnodige inspanningen tot het verleden behoren.

Samen veiliger met EU-OSHA

Als het om veiligheid gaat, hebben we een lange traditie en we beschouwen het delen van onze succesvolle risicopreventiemethoden als een verantwoordelijkheid ten aanzien van alle werknemers op alle locaties en hun gezinnen.

Op Europees niveau voeren we samen met het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) en andere geëngageerde partners actief campagne. Elke twee jaar introduceert het EU-OSHA een ander veiligheidsgerelateerd thema in het kader van haar programma voor ‘gezonde werkplekken’. Ga voor meer informatie naar de website van EU-OSHA .

Toyota Material Handling Europe is de officiële partner van het EU-OSHA voor de campagne ‘Samenwerken om risico’s te voorkomen (via leiderschap en arbeidersparticipatie)’ in 2012 en 2013.

“De samenwerking van Toyota Material Handling Europe met het EU-OSHA en andere toegewijde bedrijven heeft al vruchten afgeworpen en aangetoond dat we samen de veiligheid kunnen verbeteren. Het EU-OSHA wil dit waardevolle partnership graag voortzetten om onze huidige campagne te steunen en onze initiatieven en innovaties te delen om de werkplekken in Europa veiliger, gezonder en productiever te maken,” zegt Andrew Smith, hoofd Communicatie en Promotie van het EU-OSHA.

Dit nieuwe initiatief heeft ten doel de veiligheid te verhogen door leidinggevenden, medewerkers en vertegenwoordigers te stimuleren actief deel te nemen aan risicobeoordeling en -vermindering.

Toyota Material Handling Europe werkte ook samen met het EU-OSHA tijdens de campagne ‘Veilig onderhoud’ in 2010 en 2011. Klik op de link om meer te lezen over de succesvolle veiligheidscampagne met het EU-OSHA .

 

Samen veiliger met onze servicetechniekers

Bij Toyota Material Handling Europe staan gezondheid en veiligheid elke dag boven aan de agenda. In het hele netwerk van Toyota Material Handling Europe brengen 4.000 deskundige servicetechniekers jaarlijks 3,5 miljoen onderhoudsbezoeken. We lopen voorop op het gebied van veiligheidstrainingen op maat voor onze servicemonteurs als onderdeel van het Service Technician Education Program (STEP). Dankzij onze professionals zijn onze klanten en hun medewerkers verzekerd van veilig intern transport.

Samen veiligier dankzij onze producten en diensten

Ook het Toyota SAS (System of Active Stability) en de kantelcabine van de BT Reflex getuigen van de inspanningen van het bedrijf voor veilige werkzaamheden. Verder liet Toyota Material Handling Europe bezoekers van de CeMAT, de grootste intralogistieke vakbeurs in de sector, vorig jaar de Toyota Tonero-rijsimulator uitproberen om zelf de veiligheidsuitdagingen op het gebied van intern transport te ervaren.

Om de veiligheid in magazijnen verder te verhogen, ontwikkelde Toyota Material Handling Europe SpotMe, een uniek waarschuwingssysteem dat de aanwezigheid van vorkheftrucks en voetgangers op kruispunten detecteert, hen waarschuwt en zo botsingen helpt voorkomen.